Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI MTO GROUP D.O.O. ZA MOJA TVOJA OMARA

 

Upravljalec spletne strani www.mojatvojaomara.si in ponudnik izdelkov je podjetje: MTO GROUP D.O.O.

Francoska ulica 15, 1000 Ljubljana, PE Ameriška ulica 13, 1000 Ljubljana.

 

Podjetje je vpisano v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani in je zavezanec za DDV.

 

davčna št.: SI89522613

 

matična številka: 9193103000 Podjetje je ustanovljeno 18.8.2022,

Št. Vlo.: 0101-01-20220818-001035 Odprt pri Okrožnem sodišču Ljubljana Registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana

 

Splošni pogoji trgovine Mojatvojaomara.si so seszatvljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

1. Za naročanje izdelkov v spletni trgovini je potrebno biti polnoleten. Mladoletne osebe lahko naročajo le pod jamstvom polnoletne osebe (starši, sorodniki ...), ki izdelek tudi plača.

2. Za sodelovanje s spletno trgovino je potrebno biti registriran. Ob registraciji preberite SPLOŠNE POGOJE za stranke in označite polje, da se strinjate s pogoji poslovanja, navedenimi v tem dokumentu.

3. Za strke, ki prodajajo svoje artikle preko Moje tvoje omare, ti Splošni pogoji veljajo hkrati kot Pogodba o prodaji blaga.

4.  Naročanje izdelkov in obveščanje o cenah

4.1  Kot kupec lahko izdelke vidite in naročate na spletni strani www.mojatvojaomara.si.

 

4.2  S klikom na gumb »Nakup z obveznostjo plačila« med postopkom naročanja potrjujete, da v celoti razumete pogoje poslovanja in se z njimi strinjate. Po zaključenem naročilu na spletni strani boste prejeli elektronsko sporočilo z vsemi podatki o vašem naročilu in dostavi pošiljke.

 

4.3  Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Ponudnik lahko spremeni ceno artikla v ponudbi brez predhodnega obvestila. Ponudnik prodaja izdelke odplačno; v primeru, da je izdelek pomotoma naveden kot brezplačen, ponudniku ni potrebno dati tega izdelka uporabniku brezplačno in ga dodatno zaračuna.

 

4.4  Pogodba o nakupu se šteje za sklenjeno z obvestilom o dostavi naročila, napisana je v slovenskem jeziku in shranjena v podjetju. Prejmete jo lahko na pisno prošnjo, svojo zahtevo sporočite na mojatvojaomara@gmail.com.

5.  Postopek nakupa

5.1  Nakupovalna košarica

 

5.1.1.   Na spletni strani nakupovalne košarice so prikazani izdelki, ki ste jih med iskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na povezavo “Odstrani”, ki se nahaja ob izdelku. Če želite dodati določen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo “Nadaljujte z nakupovanjem”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

 

5.1.2.   Svoje naročilo zaključite s klikom na gumb “Na blagajno”.

 

5.1.3.   Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani prikaže tekst, da je bilo vaše naročilo oddano. Poleg tega boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi o naročilu.

 

5.2  Potrditev naročila

 

Po zaključku naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu boste tudi seznanjeni, da nam lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj pišete na elektronski naslov mojatvojaomara@gmail.com.

 

5.3  Pošiljanje blaga

 

Podjetje MTO group d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi blago za odpremo ter ga odpošlje na posredovan naslov. V primeru nepričakovanega podaljšanja roka dostave za dlje časa, kot je navedeno v Pogojih poslovanja, je kupec obveščen preko elektronske pošte.

 

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

6.  Preklic naročila

Pravico do preklica naročila ima kupec vse do 2 ure po oddanem naročilu oz. po dogovoru, če mine dlje časa in paket še ni bil odposlan - dogovori se preko naslova mojatvojaomara@gmail.com. Po tem roku preklic naročila ni več možen.

7.  Dokončna potrditev naročila

Ko potrdite vsebino svojega nakupa, morate dokončno potrditi nakup z določitvijo načina plačila. Prodajna pogodba med vami in podjetjem MTO group d.o.o. stopi v veljavo, ko je naročilo potrjeno s potrditvenim elektronskim sporočilom, da smo prejeli vaše naročilo.

8. Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko sporočite tako, da pošljete odgovor na elektronsko sporočilo o prejetem ali potrjenem sporočilu, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila, ali pa nas kontaktirate preko elektronske pošte (mojatvojaomara@gmail.com). Pri tem se bomo potrudili, da vam spremembo naročila omogočimo, vendar pa vam ne moremo zagotoviti, da bo urejanje že oddanega naročila tudi v resnici mogoče.

9.  Plačilni pogoji

9.1  Cena za izbran izdelek velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.mojatvojaomara.si.

 

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

 

9.2  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

preko UPPN obrazca ali spletne banke 

s plačilno kartico

z gotovino ob prevzemu.

10.  Dostava

10.1  Izdelki bodo dostavljeni v roku do 5 delovnih dni od datuma, ko na vaš elektronski naslov prejmete potrdilo o naročilu. V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov ali zamude pri vašem naročilu boste o tem prejeli obvestilo preko elektronske pošte, v katerem bo naveden predviden rok dostave naročila.

 

10.2  Naročene izdelke pošljemo na naslov, ki ste ga vnesli med postopkom naročila. Dostavo izdelkov opravlja GLS, ki večinoma dostavlja v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da vnesete naslov, na katerem ste takrat dosegljivi.

 

Če med poskusom dostave niste dosegljivi na izbranem naslovu, vas bo GLS obvestil o možnostih prevzema.

 

10.3  Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 5,50€ v primeru predplačila naročila.V primeru plačila po povzetju, poštnina znaša 7,50€. Osebni prevzem naročila v naši fizični trgovini na naslovu Ameriška ulica 13, je brezplačen.

 

10.4  Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.

 

10.5  Podjetje MTO group d.o.o. ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja izdelkov zaradi vojne ali civilnega nemiru, stavk, prenehanja dela v industriji, neuspešne dostave, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali katere koli druge višje sile. Podjetje MTO group d.o.o. ne krije stroškov, nastalih ob morebitni zamudi dostave izdelkov. Prav tako ne krije stroškov v primeru izgube izdelka ali nedostavljenega izdelka. V primeru predhodnega plačila izdelka vam stroške za nakup nedostavljenega izdelka vrnemo na vaš kartični račun.

 

10.6  Če kupec ne prevzame blaga pri dostavni službi, je obvezan poravnati vse stroške dostave in ponovnega vračila blaga, ki bremenijo podjetje MTO group d.o.o. 

11.  Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali povpraševanja po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo www.mojatvojaomara.si pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov mojatvojaomara@gmail.com ali na naslov:

MTO group d.o.o., Moja tvoja omara

Ameriška ulica 13 (hala A, 1. nadstropje), 1000 Ljubljana

12.  Odstop od pogodbe in vračilo izdelka

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (mojatvojaomara@gmail.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe ter vrniti artikle, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago skupaj z obrazcem za odpoved na naslov:

MTO group d.o.o., Moja tvoja omara

Ameriška ulica 13 (hala A, 1. nadstropje, št. 21), 1000 Ljubljana

 • Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga in dostava samega paket do potrošnika. Pošiljka mora biti priporočena in zavarovana. Stranka prevzema stoodstotno (100%) odgovornost nad blagom, dokler je v njeni lasti.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi obrazec za vračilo blaga, ki ga sprinta s strani www.mojatvojaomara.si. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrnejo vsa prejeta plačila, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.
 • Če stranka vrne blago v stanju, ki ni bilo identično ob prevzemu/pošiljanju (npr. poškodba, ki jo je povzročila stranka), ima Moja tvoja omara pravico izstavioti račun za popravilo blaga. Izdelek je vedno fotografiran, vključno z napakami in sledmi uporabe, in te fotografije se uporabijo kot dokaz o stanju. Pomembno! Stranka mora upoštevati, da je predstavljeno blago v spletni trgovini rabljeno in nošeno, razen če ni označeno drugače (novo, nenošeno). Stranke vljudno prosimo, da si pred nakupom blaga natančno preberejo njegov opis in karakteristike, ogledajo fotografije in v primeru najmanjšega dvoma, v izogib nesporazumom, kontaktirajo preko maila ali tel.št.
 • Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo in sso ob dostavi zavrnjene. 

13.  Skladnost blaga  in poškodovane pošiljke

ESKLADNOST BLAGA S POGODBO (PRAVNE IN STVARNE NAPAKE)

ZVPot-1 uvaja kršitve pravic tretjih oseb kot neskladnost blaga s pogodbenimi zahtevami, zlasti kršitve pravic intelektualne lastnine. Potrošnik je v teh primerih upravičen do jamčevalnih zahtevkov, po enakih pravilih kot za stvarne napake, saj se to blago šteje kot blago z napako. 

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga. Neskladnost mora prodajalec odpraviti v razumnem roku, ki ni daljši od 30 dni, šteto od obvestila o napaki. Domneva neskladnosti blaga s pogodbo se povečuje iz prejšnjih 6 mesecev na eno leto od dobave blaga. Če se napaka na blagu pokaže v enem letu od nakupa, je na prodajalcu breme dokazovanja, da le ta ni obstajala v času nakupa

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti prodajalca v dveh mesecih od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena. Pomembno je, da potrošnik natančno opiše neskladnost blaga in omogoči prodajalcu, da blago pregleda.

Jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti se po novem uveljavljajo po vrstnem redu (1) zahteva za brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga (popravilo ali zamenjava), (2) zahteva za znižanje kupnine ali (3) odstop od prodajne pogodbe. Brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga od prodajalca pa potrošnik lahko zahteva v razumnem roku, ki od trenutka obvestila ni daljši od 30 dni. Če v tem roku prodajalec ne popravi oz. zamenja blaga, je potrošnik upravičen zahtevati znižanje kupnine ali odstop od pogodbe in vračilo denarja. Kadar potrošnik odstopi od prodajne pogodbe, prodajalec potrošniku vrne plačan znesek nemudoma, vendar najpozneje v osmih dneh po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj. Kadar pa potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, prodajalec vrne del kupnine v osmih dneh od prejema zahtevka za sorazmerno znižanje kupnine.

14.  Pravica do zavrnitve storitve

Če ponudnik meni, da uporabnik krši veljavno zakonodajo ali škodi interesom spletnih mest, ki jih upravlja ponudnik ali njegova pridružena ali hčerinska podjetja, lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila prekliče, spremeni, začasno ali trajno prekine ali razveljavi naročila ali članstvo uporabnika, vključno z dostopom do katere koli vsebine na spletni strani za določenega uporabnika.

15.  Ustreznost izdelka in lastnosti blaga

Izdelek v ponudbi ustreza namenu, ki je razviden iz opisa in slike izdelka. Kljub skrbnemu ravnanju je možno, da pride do napak pri opisu ali sliki izdelka. Pri Moji tvoji omari si prizadevamo, da bi fotografije, objavljene poleg opisa izdelka, predstavljale realistično sliko izdelka. Še vedno pa je možno, da je percepcija posameznega izdelka preko fotografije drugačna, kot je lahko kasneje pri fizičnem stiku z izdelkom. Ker so oblačila iz druge roke, pomeni da niso nujno brezhibna in imajo manjše znake uporabe. 

Ker so oblačila rabljena/iz druge roke, stranke velikokrat odrežejo listke o sestavi - v sled temu sestave oblačil niso napisane. 

16.   Zaščita za kupce in dostava

 1. Po opravljenem naročilu stranka prejme Obvestilo o odposlani pošiljki na svoj elektronski naslov, kjer potrdi naročilo s klikom na povezavo.
 2. Vse dodatne stroške v zvezi z odposlano pošiljko prevzema stranka. Če v času poštne dostave stranka ni dosegljiva, potem mora pošiljko osebno prevzeti na pošti oz dogovorjenem mestu z dostavno službo.
 3. Moja tvoja omara naslovniku odpošlje pošiljko v roku 2-5 delovnih dni po nakupu in plačilu robe. Rok dobave je odvisen od časa potovanja pošiljke in pogojev poštnega operaterja.

17.  Odgovornost stranke

 1. Od trenutka odposlane pošiljke stranka zanjo prevzema vso odgovornost.
 1. Ko Moja tvoja omara prejme plačilo celotnega zneska nakupa in stroškov pošiljanja za izbrano blago, le ta preide v last stranke.

18.  Cene in način plačila

 1. Cene blaga so vidno objavljene v spletni trgovini in vključujejo DDV.
 2. Cene blaga se lahko kadarkoli spremenijo. Spremembe ne veljajo za izdelke, ki so že bili kupljeni in/ali odposlani.
 3. V primeru po pomoti napačno (preveč/premalo) navedenega zneska v spletni trgovini, bomo stranko kontaktirali in jo o napaki obvestili, še preden bo blago odposlano. V tem primeru ima stranka pravico do prekinitve naročila in vrnitve plačila, če bi bilo blago že plačano. 
 4. Plačila se izvajajo po predračunu ali po povzetju. Blago bo odposlano takoj, ko bo na našem računu razvidno plačilo oziroma najkasneje v 5ih delovnih dneh.

19. Odgovornost Moje tvoje omare

 1. Vso blago, ki se prodajajo v spletni trgovini, je rabljeno (razen če ni označeno drugače), pomanjkljivosti pa navedene, z dodanimi fotografijami in opisi.
 2. Moja tvoja omara predhodno preveri blago. V primeru, da izdelek ni primeren za prodajo, ga zavrnemo.

20. Nepredvideni dogodki / višja sila

 1. Moja tvoja omara ne odgovarja, če se katero od določil, opisanih v pogodbi, ne izvede v primeru, da mu to prepreči dogodek, na katerega ne more vplivati (npr.višja sila).
 2. Za »višjo silo« se šteje kakršno koli dejanje, dogodek ali nesreča, ki se dogodi izven razumskega nadzora;
 3. stavke ali druga delavska gibanja;
 4. družbeni pretresi, izgredi, invazije, teroristični napadi, vojna;
 5. požar, eksplozija, nevihta, poplava, potres, plaz, epidemija in druge naravne katastrofe;
 6. nezmožnost uporabe železniškega prometa, ladij, letal, avtomobilov ali drugačnih zasebnih ali javnih prevoznih sredstev;
 7. nezmožnost uporabe zasebnih ali javnih telekomunikacijskih mrež;
 8. zakoni, odloki, zakonodaja, uredbe ali prepovedi vlade.

21.  Pogoji za prodajalce

Izdelki, ki jih nameravate ponuditi v prodajo preko Moje tvoje omare, so lahko novi ali rabljeni, z OBVEZNO navedbo morebitnih pomanjkljivosti in napak.

 1. Po izročitvi blaga, namenjenega prodaji, nam dajete pravico do njihove promocije in prodaje v spletni trgovini. Ob predaji oblačil prejmete obrazec "Potrdilo o sprejemu blaga".
 2. Pri prodaji oblačil v naši fizični in spletni trgovini, se plača 0,1€/kos takoj ko prinesete oblačila. Znesek ni odvisen od prodaje in ni predmet vračila ali reklamacije. Je pogoj, da lahko prodate svoja oblačila in skladiščite v Moji tvoji omari.
 3. Provizija podjetja MTO group d.o.o. znaša 70% od končne prodajne cene.
 4. Poleg provizije 70% od prodajne vrednosti, ste dolžni poravnati tudi stroške čistilnice, šiviljskih popravil itd, če je to potrebno. Strošek se odšteje od vaše kupnine.
 5. Kupcem nikakor ne razkrivamo identitete prodajalcev. S strinjanjem s pogoji poslovanja dovoljujete uporabo osebnih podatkov za namene medsebojnega sodelovanja ter reševanja morebitnih pravnih nesporazumov.
 6. Obveščanje, povpraševanje ali kakršna koli sprememba glede prodaje artiklov se obvešča preko maila. Vedno določimo rok za odgovor, oziroma kaj pomeni, če odgovora ni. V primeru neprebiranja mailov in neodgovorov se tretira, da se s predlogom strinjate.

22.  Informacije o izdelkih/osebni podatki

 1. Moja tvoja omara sprejme v prodajo na spletni portal le tiste izdelke, za katere se po predhodnem dogovoru in pregledu s stranko dogovori o prodajnih cenah, proviziji in pogojih prodaje.
 2. Če se dogovorimo za prodajo vaših izdelkov, potrebujemo naslednje podatke:
 • vaše polno ime, naslov ter kontaktne podatke,
  • transakcijski osebni/poslovni bančni račun, na katerega bomo nakazali kupnino za izdelek, zmanjšano za provizijo,
  • verodostojen opis stanja vaših izdelkov, njihovo starost, originalno ceno (če je mogoče priložite originalni račun in embalažo), ter oznake sledi uporabe ali napak,
  • potrjeno prodajno ceno, po kateri bomo uvrstili izdelek v spletno trgovino (s ceno se strinjate po prejemu prejemnice na vaš mail)
  • strinjanje, da se od prodajne cene odračuna nadomestilo za opravljene storitve Moja tvoja omara v dogovorjeni višini 50%.
  • strinjanje z vsemi pogoji za prodajo izdelka. Kot dokazilo o strinjanju se šteje dejstvo, da ste po oddaji termina pri nas pustili svoja oblačila za prodajo in prejeli prejemnico na e-mail, na katero niste imeli dodatnih pritožb ali pripomb.
  • O samih pogojih ste obveščeni preko maila na vaše povpraševanje za termin, preden prinesete oblačila.

        3. Stranke se obvežejo za verodostojnost in točnost posredovanih podatkov.

        4. Prevzem izdelkov se lahko izvrši osebno ali po pošti. V primeru pošiljanja po pošti, stroške pošiljanja prevzame prodajalec. Odgovornost za izdelke nosite do trenutka, ko jih prevzame Moja tvoja omara, zato priporočamo, da jih v primeru pošiljanja po pošti dodatno zavarujete.

        5. Moja tvoja omara odgovarja za vaše blago od prevzema dalje.

        6. Če bi ob prevzemu ugotovili, da gre za blago z napakami, ki jih niste navedli, vam bomo vrnili vrnili osebno ali na vaše stroške po pošti, v stanju kot smo jih prejeli.

        7. Ob prevzemu blaga se izpolni list "Potrdilo o prevzemu blaga" s številom predanih izdelkov in osebnimi podatki. Ob tem se predajo tudi Pogoji sodelovanja z Mojo tvojo omaro, kateri so v enem izvodu v trgovini in si jih stranka lahko prebere. S podpisom prevzemnega lista oziroma prejemom le tega na mail se stranka strinja s pogoji sodelovanja.

23.  Prodaja vaših izdelkov

 1. Ob predaji vašega blaga in s prejetjem prejemnice na e-mail, se strinjate, da Moja tvoja omara lahko izdelke objavi v spletni trgovini in jih ponudi v prodajo tudi na vse druge načine, kjer meni, da se bodo prodali, ne glede na vrsto prodajnega mesta.
  1. Moja tvoja omara se zavezuje, da bo z vašim blagom ravnala v skladu z ravnanjem dobrega gospodarja.
  2. Izdelki so po dogovorjeni ceni naprodaj neomejen čas. Kadarkoli nas lahko vmes kontaktirate glede dogovora o novi, nižji ceni ali pa o vrnitvi blaga. Izdelkov pred potekom 2 mesecov ne morete prevzeti.
  3. V primeru, da bi kupec želel vaše blago po nižji ceni, kot je navedena na spletni strani mojatvojaomara.si, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti in počakali na vaše strinjanje. Zavezujete se, da boste na tovrstna sporočila odgovorili v roku 24 ur od trenutka njihovega prejetja ter nam sporočili strinjanje/nestrinjanje. Če ne dobimo odgovora, menimo, da se strinjate z znižano ceno.
   1. Moja tvoja omara lahko kadarkoli naredi akcijo na vse izdelke s popustom do - 50%. Nadomestilo za opravljeno storitev Moje tvoje omare se v tem primeru obračuna od znižane prodajne cene in ne od primarne, pred znižanjem.
   2. Moja tvoja omara lahko kadarkoli preceni, da po določenih kosih ni več povpraševanja/zanimanja in ni možnosti, da se proda. V tem primeru blago vzamemo iz prodaje oz. ga zavrnemo ter vas o tem obvestimo preko e-maila. V mailu bo napisan rok, do kdaj imate čas, da zavrnjeno blago prevzamete ali vam ga pošljemo nazaj na vaše stroške.

24. Plačilo vaših izdelkov

 1. Stranka lahko kadarkoli povpraša o trenutnem stanju prodanih artiklov.
 2. Izplačilo prejemnice se izvrši, ko so prodani vsi kosi  = prejemnica je zaključena. Stranka lahko za izplačilo zaprosi   kadarkoli, že pred zaključkom prejemnice, z obvestilom na mail mojatvojaomara@gmail.com.
 3. Ne glede na vse, se Moja tvoja omara zavezuje plačati vrednost prodanega blaga, zmanjšano za provizijo, če pride do poškodbe blaga ali njenega uničenja, in sicer v roku 30 delovnih dni od prodaje blaga
 4. Moja tvoja omara pripravi Račun prodanih izdelkov skupaj s specifikacijo, na osnovi katerega vam izplača kupnino v EUR (evrih), ki se izvede z bančno transakcijo na vaš osebni/poslovni račun, katerega podatke nam boste posredovali.
 5. Kadarkoli po poteku 2 mesecev, lahko svoja oblačila vzamete iz prodaje in vam jim vrnemo, po predhodnem obvestilu na e-mail. Oblačila, ki jih želite prevzeti, morate prevzetu v roku 1 tedna od odgovora na vaš e-mail. V naspotnem primeru, se smatra, da blaga ne boste prevzeli in ga lahko podarimo, saj v Moji tvoji omari ne moremo skladiščiti blaga, ki ni namenjeno za prodajo.

25.  Zagotovila o izdelkih

Zagotavljate nam, da:

 1. ste starejši od 18 let,
 2. ste polno odgovorni za prodajo svojih izdelkov,
 3. so vse informacije in vsi podatki, ki nam jih posredujete, verodostojni in resnični,
  1. vaši izdelki ne kršijo nikakršnega zakona, statuta ali uredbe po veljavni zakonodaji države, navedene v osebnih dokumentih,
  2. informacije ter vaši izdelki niso obsceni ali pornografski in ne vsebujejo otroške pornografije,
  3. informacije in vaši izdelki ne vsebujejo nikakršnih diskriminacijskih ali rasističnih tendenc,
  4. vaše informacije ne vsebujejo nikakršnih računalniških virusov, »Trojanskih konjev"« ali kakršnih koli drugih računalniških programov, ki bi lahko poškodovali ali uničili računalniški sistem, trdi disk ter vsebino,
  5. so izdelki, namenjeni prodaji, oprani/očiščeni, pomanjkljivosti pa navedene,
  6. izdelki po vaši vednosti niso okuženi z ličinkami, paraziti ter drugimi mikroorganizmi

Z uporabo spletne trgovine Moja tvoja omara sprejemate vsa določila in pogoje uporabe, ki so navedeni v tem dokumentu.

26.  Osebni podatki in obisk v spletni trgovini Moja tvoja omara

Osebne podatke uporabljamo v skladu z Zaščito osebnih podatkov. Z registracijo in uporabo spletne trgovine, se strinjate s pogoji in jamčite, da so vsi osebni podatki, ki ste nam jih posredovali, verodostojni in točni.

27.  Prepoved uporabe spletne trgovine Moja tvoja omara velja:

 1. če pri uporabi kršite kakršen koli lokalni, državni ali mednarodni zakon ali uredbo,
 2. za kakršne koli nezakonite namene,
 3. če nalagate, prenašate ali spreminjate vsebino Moja tvoja omara,
 4. če uporabljate material, objavljen na naši spletni strani, v tretje namene.

28.  Vsebinski standardi

Vsebinski standardi se navezujejo na vse arikle, ki so v spletni trgovini. Vsebine ne smejo:

a)              vsebovati ničesar, kar lahko škodi tretji osebi,

 

b)              vsebovati ničesar, kar bi lahko bilo obsceno, sovražno, škodljivo ali obrekljivo,

 

c)                promovirati seksualnega materiala ali nasilja,

 

d)              napeljevati na spolno, rasno, versko, starostno ali zdravstveno diskriminacijo,

 

e)              kršiti avtorskih pravic ali uporabe podatkov tretje osebe,

 

f)                  napeljevati na kakršno koli ilegalno dejanje,

 

g)              vsebovati groženj, napeljevati na zlorabo ali ogrožati pravic tretje osebe.

 

V primeru kršenja katerega od zgoraj navedenih pogojev, imamo pravico do izbrisa vaših artiklov.

29.  Povezave

1. Povezavo Moja tvoja omara (»www.mojatvojaomara.si«) lahko posredujete le v primeru, da kakorkoli ne škodujete Moji tvoji omari in njeni javni podobi

2. Povezave nikakor ne smete posredovati na spletne strani, ki niso vaša last.

3. Pri zlorabi vaše povezave na Moja tvoja omara, si pridržujemo pravico, da jo odstranimo brez predhodne najave.

4. Na Moja tvoja omara boste našli povezave do drugih spletnih strani, ki so izključno informativne, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino

30.  Spremembe

Moja tvoja omara ima pravico do spreminjanja vsebine pogojev, zato priporočamo, da jih občasno preverite.

31.  Zakon o varstvu osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki jih potrebujemo za nemoteno sodelovanje, so varovani po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Vaše osebne podatke hranimo z namenom:

 

 1. obveščanja o vseh spremembah in dogajanjih v zvezi s prodajo vaših izdelkov,
 2. da lažje izpolnimo vse obveznosti do vas, opisane v pogodbi,
 3. z namenom marketinškega obveščanja, kjer se sami lahko odjavite in preprečite pošiljanje Moja tvoja omara marketinških sporočil.

32.   Razkritje vaših osebnih podatkov

Razkrijemo jih lahko le v primeru izpolnjevanja katerekoli legalne obveznosti v zvezi s splošnimi pogoji za kupce, prodajalce ter uporabnike Moja tvoja omara spletne trgovine z namenom zaščite pravic, lastnine ter/ali varnosti Moje tvoje omare in naših strank.

33.  IP naslov in piškotki

Ob prvi uporabi spletne trgovine Moja tvoja omara se strinjate z uporabo piškotkov in IP naslova v skladu z Zakonom o uporabi piškotov.

 

33.1  Pravna podlaga:

 

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

33.2  Kaj so piškotki?

 

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

 

33.3  Zakaj se uporabljajo?

 

Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.

 

33.4  Shranjevanje piškotkov:

 

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo.

 

33.4.1  Začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.

 

33.4.2  Trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler jih uporabnik lastnoročno ne izbriše.

 

33.5  Vrste piškotkov:

 

33.5.1  Nujno potrebni piškotki

 

Ti piškotki omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani.

 

33.5.2  Izvedbeni piškotki

 

Ti piškotki zbirajo podatke o načinu uporabe spletne strani z namenom izboljšave delovanja spletne strani (npr. katere dele spletne strani uporabnik najpogosteje obišče). Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika.

 

33.5.3  Funkcionalni piškotki

 

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti (npr. vaše uporabniško ime, regijo) in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki lahko omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani.

 

33.5.4  Ciljni ali oglasni piškotki

 

Te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani (oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov, omejevanja števila prikazov oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov.

 

33.6  Upravljanje piškotkov

 

Piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani. Spletna stran deluje optimalno, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

34.   Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Moon.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na

povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.cho oseLanguage .

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

© 2024 - Vse pravice pridržane.     |     Produkcija: 2digital spletne rešitve   |   Pogoji poslovanja   |   Piškotki   |