Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI KATARINA KUHAR S.P.  ZA MOJA TVOJA OMARA

1. Za naročanje izdelkov v spletni trgovini je potrebno biti polnoleten. Mladoletne osebe lahko naročajo le pod jamstvom polnoletne osebe (starši, sorodniki ...), ki izdelek tudi plača.

2. Za sodelovanje s spletno trgovino je potrebno biti registriran. Ob registraciji preberite SPLOŠNE POGOJE za stranke in označite polje, da se strinjate s pogoji poslovanja, navedenimi v tem dokumentu.

3. Za stranke, ki prodajajo svoje artikle preko Moje tvoje omare, ti Splošni pogoji veljajo hkrati kot Pogodba o prodaji blaga.

 

Zaščita za kupce in dostava

 1. Po opravljenem naročilu stranka prejme Obvestilo o odposlani pošiljki na svoj elektronski naslov, kjer potrdi naročilo s klikom na povezavo.
 2. Vse dodatne stroške v zvezi z odposlano pošiljko prevzema stranka. Če v času poštne dostave stranka ni dosegljiva, potem mora pošiljko osebno prevzeti na pošti oz dogovorjenem mestu z dostavno službo. V kolikor pošiljka ni prevzeta, je dolžna stranka poravnati poštnino v znesku 5,00€. 
 3. Moja tvoja omara naslovniku odpošlje pošiljko v roku 2-5 delovnih dni po nakupu in plačilu robe. Rok dobave je odvisen od časa potovanja pošiljke in pogojev poštnega operaterja.

 

Vračanje izdelkov

 1. Stranka ima pravico do vrnitve kupljenega izdelka v roku 2 delovnih dni, ker so artikli že rabljeni in se ne da dokazati »nenošenosti«. Obvestilo o vrnitvi oziroma zamenjavi mora javiti na dan prevzema paketa. 
 2. Če se stranka odloči za vračilo blaga, ga mora na lastne stroške vrniti v popolnoma enakem stanju, v kakršnem ga je prejela. Pošiljka mora biti priporočena in zavarovana. Stranka prevzema stoodstotno (100%) odgovornost nad blagom, dokler je v njeni lasti.

 

Odgovornost stranke

1. Od trenutka odposlane pošiljke stranka zanjo prevzema vso odgovornost.

2. Ko Moja tvoja omara prejme plačilo celotnega zneska nakupa in stroškov pošiljanja za izbrano blago, le ta preide v last stranke.

 

Cene in način plačila

 1. Cene blaga so vidno objavljene v spletni trgovini in vključujejo DDV.
 2. Cene blaga se lahko kadarkoli spremenijo. Spremembe ne veljajo za izdelke, ki so že bili kupljeni in/ali odposlani.
 3. V primeru po pomoti napačno (preveč/premalo) navedenega zneska v spletni trgovini, bomo stranko kontaktirali in jo o napaki obvestili, še preden bo blago odposlano. V tem primeru ima stranka pravico do prekinitve naročila in vrnitve plačila, če bi bilo blago že plačano.
 4. Plačila se izvajajo po predračunu, po povzetju, preko kartice ali preko PayPal sistema. Blago bo odposlano takoj, ko bo na našem računu razvidno plačilo oziroma najkasneje v 5ih delovnih dneh.

 

 Pravila o vračilu izdelkov

 1. Povrne se le vrednost blaga, ne pa tudi znesek stroškov dostave.
 2. Stroške pošiljanja vrnjenega blaga krije stranka.
 3. Če stranka blago vrne iz drugačnega razloga (neopisane napake ali poškodbe v spletni trgovini), bo Moja tvoja omara preverila upravičenost pritožbe in kupca po elektronski pošti obvestil o vračilu denarja v roku največ 5 (pet) delovnih dni od dneva prejetja reklamacije, morebitno vračilo denarja pa se nato izvede na TRR.
 4. V primeru, da pride do vračila zaradi napak po krivdi Moje tvoje omare, bo stranki kupnina vrnjena v celoti, vključno s stroški pošiljanja.
 5. Če stranka vrne blago v stanju, ki ni bilo identično ob prevzemu/pošiljanju (npr. poškodba, ki jo je povzročila stranka), ima Moja tvoja omara pravico zadržati sredstva, izdelek pa na stroške stranke vrne stranki. Izdelek je vedno fotografiran, vključno z napakami in sledmi uporabe, in te fotografije se uporabijo kot dokaz o stanju. Pomembno! Stranka mora upoštevati, da je predstavljeno blago v spletni trgovini rabljeno in nošeno, razen če ni označeno drugače (novo, nenošeno). Stranke vljudno prosimo, da si pred nakupom blaga natančno preberejo njegov opis in karakteristike, ogledajo fotografije in v primeru najmanjšega dvoma, v izogib nesporazumom, kontaktirajo preko maila ali tel.št.

 

Odgovornost Moje tvoje omare

1. Vso blago, ki se prodajajo v spletni trgovini, je rabljeno (razen če ni označeno drugače), pomanjkljivosti pa navedene, z dodanimi fotografijami in opisi.

2. Moja tvoja omara predhodno preveri blago. V primeru, da izdelek ni primeren za prodajo, ga zavrnemo.  

 

Nepredvideni dogodki / višja sila

1. Moja tvoja omara ne odgovarja, če se katero od določil, opisanih v pogodbi, ne izvede v primeru, da mu to prepreči dogodek, na katerega ne more vplivati (npr.višja sila).

2. Za »višjo silo« se šteje kakršno koli dejanje, dogodek ali nesreča, ki se dogodi izven razumskega nadzora:

 1. stavke ali druga delavska gibanja;
 2. družbeni pretresi, izgredi, invazije, teroristični napadi, vojna;
 3. požar, eksplozija, nevihta, poplava, potres, plaz, epidemija in druge naravne katastrofe;
 4. nezmožnost uporabe železniškega prometa, ladij, letal, avtomobilov ali drugačnih zasebnih ali javnih prevoznih sredstev;
 5. nezmožnost uporabe zasebnih ali javnih telekomunikacijskih mrež;
 6. zakoni, odloki, zakonodaja, uredbe ali prepovedi vlade.

 

Pogoji za prodajalce

Izdelki, ki jih nameravate ponuditi v prodajo preko Moje tvoje omare, so lahko novi ali rabljeni, z OBVEZNO navedbo morebitnih pomanjkljivosti in napak.

 1. Po izročitvi blaga, namenjenega prodaji, nam dajete pravico do njihove promocije in prodaje v spletni trgovini.
 2. Pri prodaji oblačil v naši fizični trgovini, se plača 0,1€/kos takoj ko prinesete oblačila. Znesek ni odvisen od prodaje in ni predmet vračila ali reklamacije. Je pogoj, da lahko prodate svoja oblačila in skladiščite v Moji tvoji omari. 
 3. Poleg provizije 50% od prodajne vrednosti, ste dolžni poravnati tudi stroške čistilnice, šiviljskih popravil itd, če je to potrebno. Strošek se odšteje od vaše kupnine.
 4. Kupcem nikakor ne razkrivamo identitete prodajalcev. S strinjanjem s pogoji poslovanja dovoljujete uporabo osebnih podatkov za namene medsebojnega sodelovanja ter reševanja morebitnih pravnih nesporazumov.
 5. Obveščanje, povpraševanje ali kakršna koli sprememba glede prodaje artiklov se obvešča preko maila. Vedno določimo rok za odgovor, oziroma kaj pomeni, če odgovora ni. V primeru neprebiranja mailov in neodgovorov se tretira, da se s predlogom strinjate. 

 

Informacije o izdelkih/osebni podatki

1. Moja tvoja omara sprejme v prodajo na spletni portal le tiste izdelke, za katere se po predhodnem dogovoru in pregledu s stranko dogovori o prodajnih cenah, proviziji in pogojih prodaje.

2. Če se dogovorimo za prodajo vaših izdelkov, potrebujemo naslednje podatke:

 • vaše polno ime, naslov ter kontaktne podatke,
 • transakcijski osebni/poslovni bančni račun, na katerega bomo nakazali kupnino za izdelek, zmanjšano za provizijo,
 • verodostojen opis stanja vaših izdelkov, njihovo starost, originalno ceno (če je mogoče priložite originalni račun in embalažo), ter oznake sledi uporabe ali napak,
 • potrjeno prodajno ceno, po kateri bomo uvrstili izdelek v spletno trgovino (s ceno se strinjate po prejemu prejemnice na vaš mail)
 • strinjanje, da se od prodajne cene odračuna nadomestilo za opravljene storitve Moja tvoja omara v dogovorjeni višini 50%.
 • podpis o strinjanju z vsemi pogoji za prodajo izdelka. Kot dokazilo o strinjanju se sprejme tudi e-poštno sporočilo stranke, kjer stranka potrjuje, da se strinja s cenami in ostalimi pogoji prodaje preko Moje tvoje omare

3. Stranke se obvežejo za verodostojnost in točnost posredovanih podatkov.

4. Prevzem izdelkov se lahko izvrši osebno ali po pošti. V primeru pošiljanja po pošti, stroške pošiljanja prevzame prodajalec. Odgovornost za izdelke nosite do trenutka, ko jih prevzame Moja tvoja omara, zato priporočamo, da jih v primeru pošiljanja po pošti dodatno zavarujete.

5. Moja tvoja omara odgovarja za vaše blago od prevzema dalje.

6. Če bi ob prevzemu ugotovili, da gre za blago z napakami, ki jih niste navedli, vam bomo vrnili vrnili osebno ali na vaše stroške po pošti, v stanju kot smo jih prejeli.

7. Ob prevzemu blaga se izpolni Prevzemni list z opisom izdelkov in osebnimi podatki. Ob tem se predajo tudi Pogoji sodelovanja z Mojo tvojo omaro. S podpisom prevzemnega lista oziroma prejemom le tega na mail se stranka strinja s pogoji sodelovanja.

 

Prodaja vaših izdelkov

 1. Ob predaji vašega blaga in s podpisom Prevzemnice oz. prejetjem le te na e-mail, se strinjate, da Moja tvoja omara lahko izdelke objavi v spletni trgovini in jih ponudi v prodajo tudi na vse druge načine, kjer meni, da se bodo prodali, ne glede na vrsto prodajnega mesta.
 2. Moja tvoja omara se zavezuje, da bo z vašim blagom ravnala v skladu z ravnanjem dobrega gospodarja.
 3. Izdelki so po dogovorjeni prodajni ceni naprodaj 2 meseca. Po tem roku vas bomo kontaktirali glede dogovora o novi, nižji ceni ali pa o vrnitvi blaga. Izdelkov pred potekom 2 mesecov ne morete prevzeti. 
 4. V primeru, da bi kupec želel vaše blago po nižji ceni, kot je navedena na spletni strani mojatvojaomara.si, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti in počakali na vaše strinjanje. Zavezujete se, da boste na tovrstna sporočila odgovorili v roku 24 ur od trenutka njihovega prejetja ter nam sporočili strinjanje/nestrinjanje. Če ne dobimo odgovora, menimo, da se strinjate z znižano ceno. 
 5. Moja tvoja omara lahko kadarkoli naredi akcijo na vse izdelke s popustom do - 50%. Nadomestilo za opravljeno storitev Moje tvoje omare se v tem primeru obračuna od znižane prodajne cene in ne od primarne, pred znižanjem. 

 

Plačilo vaših izdelkov

1. O prodaji vašega blaga vas obvestimo konec leta in izvedemo nakazila v kolikor je znesek nad 10,00€. V nasprotnem primeru nakazilo počaka, dokler ne doseže omenjenega zneska. Stranka lahko kadarkoli povpraša o trenutnem stanju prodanih artiklov. 

2. V primeru "višje sile" se lahko ta rok podaljša, podaljša pa se tudi, če pride do nesporazuma pri reševanju napak blaga s kupcem, pri zamudi poštnega operaterja pri predaji pošiljk ali ob kakšni drugi razumski težavi. O tem vas pravočasno obvestimo po e-pošti in vam sporočimo razlog za zamudo in datum do katerega bomo poravnali znesek prodanega blaga.

3. Ne glede na vse, se Moja tvoja omara zavezuje plačati vrednost prodanega blaga, zmanjšano za provizijo, če pride do poškodbe blaga ali njenega uničenja, in sicer v roku 30 delovnih dni od prodaje blaga.

4. Moja tvoja omara pripravi Račun prodanih izdelkov skupaj s specifikacijo, na osnovi katerega vam izplača kupnino v EUR (evrih), ki se izvede z bančno transakcijo na vaš osebni/poslovni račun, katerega podatke nam boste posredovali.

5. Kadarkoli po poteku 2 mesecev, lahko svoja oblačila vzamete iz prodaje in vam jim vrnemo, po predhodnem obvestilu na e-mail. Oblačila, ki jih želite prevzeti, morate prevzetu v roku 1 tedna od odgovora na vaš e-mail. V naspotnem primeru, se smatra, da blaga ne boste prevzeli in ga lahko podarimo, saj v Moji tvoji omari ne moremo skladiščiti blaga, ki ni namenjeno za prodajo. 

 

Zagotovila o izdelkih

Zagotavljate nam, da:

 1. ste starejši od 18 let,
 2. ste polno odgovorni za prodajo svojih izdelkov,
 3. so vse informacije in vsi podatki, ki nam jih posredujete, verodostojni in resnični,
 4. vaši izdelki ne kršijo nikakršnega zakona, statuta ali uredbe po veljavni zakonodaji države, navedene v osebnih dokumentih,
 5.  informacije ter vaši izdelki niso obsceni ali pornografski in ne vsebujejo otroške pornografije,
 6. informacije in vaši izdelki ne vsebujejo nikakršnih diskriminacijskih ali rasističnih tendenc,
 7. vaše informacije ne vsebujejo nikakršnih računalniških virusov, »Trojanskih konjev"« ali kakršnih koli drugih računalniških programov, ki bi lahko poškodovali ali uničili računalniški sistem, trdi disk ter vsebino,
 8. so izdelki, namenjeni prodaji, oprani/očiščeni, pomanjkljivosti pa navedene,
 9. izdelki po vaši vednosti niso okuženi z ličinkami, paraziti ter drugimi mikroorganizmi

 Z uporabo spletne trgovine Moja tvoja omara sprejemate vsa določila in pogoje uporabe, ki so navedeni v tem dokumentu.

 

Osebni podatki in obisk v spletni trgovini Moja tvoja omara

Osebne podatke uporabljamo v skladu z Zaščito osebnih podatkov. Z registracijo in uporabo spletne trgovine, se strinjate s pogoji in jamčite, da so vsi osebni podatki, ki ste nam jih posredovali, verodostojni in točni.

 

Prepoved uporabe spletne trgovine Moja tvoja omara velja:

 1. če pri uporabi kršite kakršen koli lokalni, državni ali mednarodni zakon ali uredbo,
 2. za kakršne koli nezakonite namene,
 3. če nalagate, prenašate ali spreminjate vsebino Moja tvoja omara,
 4. če uporabljate material, objavljen na naši spletni strani, v tretje namene.

 

Vsebinski standardi

Vsebinski standardi se navezujejo na vse arikle, ki so v spletni trgovini.

Vsebine ne smejo:

a)      vsebovati ničesar, kar lahko škodi tretji osebi,

b)      vsebovati ničesar, kar bi lahko bilo obsceno, sovražno, škodljivo ali obrekljivo,

c)       promovirati seksualnega materiala ali nasilja,

d)      napeljevati na spolno, rasno, versko, starostno ali zdravstveno diskriminacijo,

e)      kršiti avtorskih pravic ali uporabe podatkov tretje osebe,

f)        napeljevati na kakršno koli ilegalno dejanje,

g)      vsebovati groženj, napeljevati na zlorabo ali ogrožati pravic tretje osebe.

V primeru kršenja katerega od zgoraj navedenih pogojev, imamo pravico do izbrisa vaših artiklov.

 

Povezave

1. Povezavo Moja tvoja omara (»www.mojatvojaomara.si«) lahko posredujete le v primeru, da kakorkoli ne škodujete Moji tvoji omari in njeni javni podobi.

2. Povezave nikakor ne smete posredovati na spletne strani, ki niso vaša last.

3. Pri zlorabi vaše povezave na  Moja tvoja omara, si pridržujemo pravico, da jo odstranimo brez predhodne najave.

4. Na Moja tvoja omara boste našli povezave do drugih spletnih strani, ki so izključno informativne, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino

 

Spremembe

Moja tvoja omara ima pravico do spreminjanja vsebine pogojev, zato priporočamo, da jih občasno preverite.

 

Zakon o varstvu osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki jih potrebujemo za nemoteno sodelovanje, so varovani po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Vaše osebne podatke hranimo z namenom:

 1. obveščanja o vseh spremembah in dogajanjih v zvezi s prodajo vaših izdelkov,
 2.  da lažje izpolnimo vse obveznosti do vas, opisane v pogodbi,
 3.  z namenom marketinškega obveščanja, kjer se sami lahko odjavite in preprečite pošiljanje Moja tvoja omara marketinških sporočil.

Razkritje vaših osebnih podatkov

Razkrijemo jih lahko le v primeru izpolnjevanja katerekoli legalne obveznosti v zvezi s splošnimi pogoji za kupce, prodajalce ter uporabnike Moja tvoja omara spletne trgovine z namenom zaščite pravic, lastnine ter/ali varnosti Moje tvoje omare in naših strank.

 

IP naslov in piškotki

Ob prvi uporabi spletne trgovine Moja tvoja omara se strinjate z uporabo piškotkov in IP naslova v skladu z Zakonom o uporabi piškotov.