7 nasvetov za trajnostno poletje

Vsi lahko naredimo korak nazaj in pomagamo okolju. Zato ni potrebe po velikih spremembah, temveč le uvedba preprostih rutinskih sprememb, kot je zmanjšanje uporabe plastike. Ko se vreme otopli, več časa preživimo zunaj in si vzamemo več časa za naravo. Upoštevajte te nasvete, za trajnostno in zabavno poletje!

 

Trajnosti poletni trendi

Če iščete navdih, da bo vaša poletna garderoba v trendu in trajnostna, preberite nekaj naših najljubših trajnostnih modnih trendov, ki jih lahko preizkusite to sezono.

 

Vse kar morate vedeti o rabljenih oblačilih

Zanimivo je, da raziskave kažejo, da v Sloveniji zgolj manj kot 1 % prodanih oblačil predstavljajo kosi iz druge roke, medtem ko letno vsak prebivalec v povprečju zavrže kar 12 kg oblačil. Ta nesorazmeren odnos med odvrženimi oblačili in priložnostmi, ki jih ponujajo rabljena oblačila, jasno kaže na stigmo, ki še vedno obdaja ta sektor. Vendar pa je čas, da se osvobodimo predsodkov in razmislimo o pozitivnih učinkih nakupovanja rabljenih oblačil.

Svetovni dan Zemlje 2023 – Vlagajmo v naš planet

Generalna skupščina OZN je leta 2009 današnji dan razglasila za mednarodni dan matere Zemlje. Na 22. april pred 53 leti so bili namreč postavljeni temelji sodobnega okoljevarstvenega gibanja, ki je do danes doseglo globalno raven.

Kaj je kapsulna garderoba in kako jo sestavimo?

Ali tudi vi vsako jutro stojite pred vašo omaro in ne najdete nič za obleči? Obstaja preprosta rešitev: začnite z oblikovanjem kapsulne garderobe! 

6 preprostih nasvetov za bolj trajnostno praznovanje Velike noči

Pozornost do trajnosti je treba povečati zlasti med prazniki, ko se povečajo količina zavržene hrane, poraba energije in proizvodnja odpadkov, ki so eden glavnih virov onesnaževanja. Vsak od nas lahko tudi med velikonočnimi prazniki nekaj spremeni in pomembno prispeva k varovanju planeta.

6 razlogov zakaj kupovati second-hand oblačila

Z uvedbo množične in poceni proizvodnje je vse več ljudi manj motiviranih za nakup ''rabljenih '' izdelkov. Danes si vsi želimo biti '' v stiku s časom'' in zavestno sledimo modnim trendom, ki se spreminjajo iz dneva v dan. Zakaj bi torej kupovali rabljena oblačila, če lahko kupite nove?

7 korakov do bolj trajnostnega doma

Obstaja veliko razlogov, zakaj ljudje začenjajo živeti bolj trajnostno in okolju prijazno. Koraki do bolj trajnostnega načina življenja niso težavni, saj lahko z nekaj preprostimi spremembami ogromno pripomoremo za boljši jutri.

Kako hitra moda vpliva na onesnaževanje okolja?

Modna industrija je največji povzročitelj globalnega onesnaževanja, na drugem mestu za industrijo fosilnih goriv. To je predvsem posledica velikanske količine oblačil, ki jih porabimo.

© 2024 - Vse pravice pridržane.     |     Produkcija: 2digital spletne rešitve   |   Splošni pogoji   |   Opis   |   Kontakti